Snou Blanc

Snou Blanc Xarel.lo Macabeu

Snou Blanc Celler 9+

VINYES i VINIFICACIÓ:
Vi de Xarel.lo i Macabeu de vinyes situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Meditarrani. Els sòls són generalment franc-sorrencs de baixa fertilitat. Els raïms maduren perfectament gràcies al clima càlid i a la marinada. La marinada és la brisa del mar que diàriament bufa entre les vinyes, evitant l’excés de calor i alhora saneja els grans de raïm.

Un cop collit el raïm es derrapa i es premsa. Amb el most omplim tancs d’acer inoxidable deixant-lo reposar en fred durant 12-24 hores. Després, se separa la part clara del most de la tèrbola, el que s’anomena com procés de desfangat. Amb el most net, sembrem llevats per iniciar la fermentació. La durada d’aquesta fermentació és d’uns 12 dies a una temperatura de 14-16ºC. Un copa acabada, roman en tancs d’acer inoxidable i se sotmet a trasbalsos periòdics fins el moment de l’embotellat. La proporció de varietats dins el cupatge és d’un 65% de Xarel.lo i un 35% de Macabeu.

NOTES DE TAST:
Color groc pàl.lid amb reflexos verdosos. Aroma de gran intensitat, apareixen les notes de fruites blanques (préssecs, peres…) junt amb matisos florals. Bon pas de boca, fresc i golós. Final de boca elegant i prolongat. Un vi elegant, fresc, que convida a beure.

GASTRONOMIA:
Permet un ample ventall de maridatges, gràcies a la seva corpulència, és el complement ideal per la cuina de la comarca (coques de recapte, paelles, plats de peix, carns blanques, embotits…). La temperatura òptima de consum és al voltant de 12-14ºC.

vins del baix Gaià


-- Snou Blanc en PDF --


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *