Mèdol Ancestral Cartoixà Brut Nature

BRUT NATURE 100% CARTOIXÀ FERMENTACIÓ DIRECTA I CRIAT EN SURO D.O. TARRAGONA

For English version press here: ENGLISH

VINYES i VINIFICACIÓ:

Vinyes velles de Cartoixà, nom com es denomina la varietat xarel.lo a la zona del baix Gaià, conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línea recta al mar Mediterrani.  Els sòls són generalment franc-sorrencs de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i es premsa. Amb el most s’omplen tancs   d’acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. El dia següent se separa el most clar i se sembren els llevats per iniciar la fermentació en tancs d’acer inoxidable. La durada de la fermentació és de 10 dies a una temperatura de 14 a 15ºC. Abans de que acabi la fermentació procedim a embotellar el vi amb ampolles tipus cava i les tapem amb tap de suro. A l’ampolla de cava acabarà la fermentació fent la presa d’escuma. Aquest mètode s’anomena mètode ancestral. Llavors restarà en criança durant un mínim de 12 mesos per a que el gas carbònic quedi ben integrat en el vi. Procedirem a aclarir les ampolles en pupitres i a un posterior degollat i a posar un nou i definitiu tap de suro.

NOTES DE TAST:

Color groc amb reflexos daurats. El gas carbònic està perfectament integrat presentant un rosari de bombolla fina i constant. Aroma varietal barreja de notes fresques (préssecs blancs, fonoll,..), flors blanques, codonyat, camamilla, mel,… Pas de boca ample, estructurat i fresc i amb nervi degut als seus tocs cítrics. A ressaltar al final de boca la presència de fruita en boca i el llarg post-gust.

 GASTRONOMIA:

Permet un ampli ventall de maridatges gràcies als seu volum i estructura, és el complement ideal per a la cuina de la comarca (cassoles d´arròs, cassoletes de peix, esqueixada de bacallà, taules de formatges, embotits..). La temperatura de consum és al voltant de 12-14ºC.

vins del baix Gaià


-- Mèdol Ancestral Cartoixà Brut Nature en PDF --


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *