Mèdol Blanc Cartoixà

English Version: press HERE     Versión Español: pulse AQUÍ
Vi Blanc Sense Sulfits

Mèdol Blanc Cartoixà 2016

VINYES I VINIFICACIÓ

Vinyes velles de Cartoixà – nom com es denomina la varietat Xarel·lo a la zona del baix Gaià – conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina, anomenada Marinada, que als mesos d’estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí, ens protegeix d’excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat.

Una vegada collit el raïm es derrapa i es premsa. Amb el most s’omplen tancs d’acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. L’endemà se separa el most clar i fermenta en tancs d’acer inoxidable.

La durada de la fermentació és d’entre 18 i 20 dies a una temperatura d’uns 14-15 ºC. Una vegada acabada la fermentació es fan remoguts de les mares un cop per setmana per obtenir suavitat i greix. No s’afegeix cap mena de clarificants o estabilitzants ni es filtra. La durada de la criança amb les lies per la collita 2016 va ser de 8 mesos. És un vi que no conté cap mena de conservant, un vi exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural impossible!!!

NOTES DE TAST

Color groc amb reflexos daurats. L’aroma varietal és una barreja de notes fruitoses (préssec groc, poma madura, orellanes d’albercoc…) i de fruits secs (avellanes, ametlles…). Trobem matisos dolços: fons torrat, canyella, caramel, codony, mel… El pas de boca és ample, estructurat, fresc i amb nervi gràcies als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de fruits secs i el llarg postgust.
La temperatura de consum aconsellada 7-9ºC

 

Moisès Virgili Rovira – La Nou de Gaià 629451700 – 977 655940 – www.9mes.cat


-- Mèdol Blanc Cartoixà en PDF --


Comments are closed