Mèdol Cartoixà Ancestral Cava Brut Nature Sense Sulfits

English Version: press HERE      Versión Español: pulse AQUÍ
BRUT NATURE 100% CARTOIXÀ FERMENTACIÓ DIRECTA I CRIAT EN SURO
VINYES I VINIFICACIÓ
Cava Brut Nature sense sulfits

Mèdol Cartoixà Ancestral Cava Brut Nature sense sulfits

El Mèdol Cartoixà Ancestral Cava Brut Nature Sense Sulfits prové de vinyes velles de Cartoixà – nom com es denomina la varietat Xarel·lo a la zona del baix Gaià – conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina, anomenada Marinada, que als mesos d’estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí, ens protegeix d’excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat.

Una vegada collit el raïm es derrapa i es premsa. Amb el most s’omplen tancs d’acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. L’endemà se separa el most clar del tèrbol i passa a les  tines de fermentació per iniciar ràpidament la fermentació. La durada de la fermentació és d’uns 10 dies a una temperatura de 14-15°C. Abans que acabi la fermentació es procedeix a embotellar el vi en ampolles tipus cava i es tapen amb tap de suro. A l’ampolla acabarà la fermentació fent la presa d’escuma. Aquest mètode s’anomena mètode ancestral.

Després restarà en criança durant un mínim de 15 mesos perquè el gas carbònic quedi ben integrat en el vi. Llavors es procedeix a aclarir les ampolles en pupitres, es fa el degollat i  es posa un nou i definitiu tap de suro. És un vi que no conté cap mena de conservant, exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural impossible!

NOTES DE TAST

Color groc amb reflexos daurats. El gas carbònic està perfectament integrat en un rosari de bombolles fines i constants. L’aroma varietal és una barreja de notes fresques (préssecs grocs, pomes…), fruita seca (avellana, orellanes…), codonyat, camamilla, mel… El pas de boca és ample, estructurat, fresc i amb nervi gràcies als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de fruita en boca i el llarg postgust.
Temperatura de consum aconsellada 7–9°C.

 

Moisés Virgili Rovira – La Nou de Gaià 629451700 – 977655940 www.9mes.cat


-- Mèdol Cartoixà Ancestral Cava Brut Nature Sense Sulfits en PDF --


Comments are closed