Mèdol Garnatxa Cabernet – Vi Negre Sense Sulfits

ENGLISH: PRESS HERE     ESPAÑOL: PULSE AQUÍ
Vi Negre Sense Sulfits

Mèdol Garnatxa Cabernet – Vi Negre Sense Sulfits

VINYES I VINIFICACIÓ

El Mèdol Garnatxa Cabernet és un vi negre sense sulfits de vinyes conreades en agricultura ecològica situades a la Nou de Gaià. Pertany al municipi del Tarragonès i es troba a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina, anomenada Marinada, que als mesos d’estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí, ens protegeix d’excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobre-maduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat.

Una vegada collit el raïm es derrapa i es guarda en tancs d’acer inoxidable per començar la maceració. La durada és de 10 dies a una temperatura d’entre 20 i 22 ºC. Acabada la maceració, el raïm es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa”. Aquest vi obtingut a baixes pressions es destina per fer el vi Mèdol.

La proporció de varietats dins el cupatge és un 60% Garnatxa Negra, un 35% Cabernet Sauvignon i un 5% de Cartoixà. El Cartoixà és una varietat blanca que l’afegim al cupatge per afavorir el processos de co-pigmentació, ens milloren l’estabilitat del color. Cal comentar que en cap moment hem afegit ni clarificants, ni estabilitzants, ni sulfurós o succedanis. És un vi que no conté cap mena de conservant, un vi exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural impossible!

NOTES DE TAST

Color vermell intens i amb bona capa. El vi generalment té notes reductives -el factor reductiu és el que ens protegeix els vins joves de l’oxidació-. Al nas trobem notes de fruites vermelles i negres (cireres, móres, nabius…). Destaca la seva intensitat. En boca és fresc, voluminós, molt rodó, suau i té greix. Aconsellem la decantació de l’ampolla per afavorir l’obertura del vi. Sense sulfits afegits o restes de sucres fa que sigui un vi molt adequat per a persones sensibles al sulfurós. També pot ser adequat a persones sensibles al consum de begudes alcohòliques. Temperatura de consum aconsellada 12-14 ºC.

 

Moisès Virgili Rovira – La Nou de Gaià 629451700 – 977655940 – www.9mes.cat


-- Mèdol Garnatxa Cabernet - Vi Negre Sense Sulfits en PDF --


Comments are closed