Mèdol Selecció Cartoixà Vermell – Sense Sulfits

English Version: press HERE      Versión Español: pulse AQUÍ
VINYES I VINIFICACIÓ
Medol Selecció Cartoixà Vermell

Medol Selecció Cartoixà Vermell

Vinyes velles de Cartoixà – nom com es denomina la varietat Xarel·lo a la zona del baix Gaià – conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina, anomenada Marinada, als mesos d’estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí i ens protegeix d’excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat.

Una vegada collit el raïm es derrapa i es guarda en tancs d’acer inoxidable per començar la fermentació-maceració. La durada de la fermentació amb les pells és de 5 dies a una temperatura d’entre 14 i 15ºC.

Una vegada acabada la maceració, el raïm es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa”. Aquest vi a baixes pressions es destina a fer el vi Mèdol Selecció. Una vegada acabat el procés, es fan remoguts de les mares un cop per setmana per obtenir suavitat i greix.

No s’afegeix cap mena de clarificants o estabilitzants ni es filtra. La durada de la criança amb les lies per la collita 2016 va ser de 8 mesos. El vi s’embotella sense filtració i amb un petit percentatge de lies per garantir i millorar l´evolució del vi en el temps. Pot ser aconsellable decantar el vi per eliminar lies. És un vi que no conté cap mena de conservant, un vi exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural impossible.

NOTES DE TAST

Color salmó amb reflexos daurats. L’aroma varietal és una barreja de notes fruitoses (préssecs vermells, poma vermella madura, orellanes d’albercoc,…) i les notes de fruits secs (avellanes, ametlles,…). Trobem matisos dolços: fons torrat, canyella, caramel, codony, mel… El pas de boca és ample, estructurat, tanní marcat i fresc i amb nervi degut als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de fruits secs i el llarg postgust. Temperatura aconsellada de consum 7-9 ºC.

 

Moisès Virgili Rovira – La Nou de Gaià 629451700 – 977 655940 – www.9mes.cat


-- Mèdol Selecció Cartoixà Vermell - Sense Sulfits en PDF --


Comments are closed