Mèdol Selecció Cartoixà Vi Blanc Sense Sulfits

English Version: press HERE    Versión Español: pulse AQUÍ
Mèdol Selecció Cartoixà - Sense Sulfits

Medol Seleccio_Cartoixa

VINYES I VINIFICACIÓ

El Mèdol Selecció Cartoixà  Sense Sulfits prové de vinyes conreades en agricultura ecològica a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina, anomenada Marinada, que als mesos d’estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí, ens protegeix d’excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat.

Una vegada collit el raïm es derrapa i es guarda en tancs d’acer inoxidable per començar la fermentació-maceració.  La durada de la fermentació amb les pells és de 5 dies a una temperatura entre 14 i 15ºC. Una vegada acabada la maceració, el raïm es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa”. Aquest vi a baixes pressions es destina per fer el vi Mèdol Selecció. Acabat el procés, es remouen les mares un cop per setmana, obtenint suavitat i greix. No s’afegeixen clarificants, estabilitzants, ni es filtra. La durada de la criança amb les lies per la collita 2016 va ser de 8 mesos. El vi s´embotella sense filtrar i amb un petit percentatge de lies per garantir i millorar l´evolució del vi en el temps. Pot ser aconsellable decantar el vi per eliminar lies. És un vi que no conté cap mena de conservant, un vi exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural impossible.

NOTES DE TAST

Color groc amb reflexos daurats. L’aroma varietal és una barreja de notes fruitoses (préssec groc, poma madura, orellanes) i de fruits secs (avellanes, ametlles). Trobem matisos dolços: fons torrat, canyella, caramel, codony, mel… El pas de boca és ample, estructurat, fresc i amb nervi gràcies als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de fruits secs i el llarg postgust. Temperatura aconsellada de consum 7-9ºC.

Moisès Virgili Rovira – La Nou de Gaià 629451700 – 977 655940 – www.9mes.cat


-- Mèdol Selecció Cartoixà Vi Blanc Sense Sulfits en PDF --


Comments are closed