Mèdol Selecció Sumoi – Sense Sulfits

English Version: press HERE     Versión Español: pulse AQUÍ
VINYES I VINIFICACIÓ
Medol Selecció Sumoi 2016

Medol Selecció Sumoi 2016

Vinyes velles conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani.

La brisa marina, anomenada Marinada, als mesos d’estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí i ens protegeix d’excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors.

Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat.

Una vegada collit el raïm es derrapa i es guarda en tancs d’acer inoxidable per començar la maceració. La durada és de 7 dies a una temperatura d’entre 22 i 24 ºC.

Una vegada acabada la maceració, el raïm es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa”, que es destina per fer el vi Mèdol Selecció. El vi roman en tancs d’acer inoxidable i és decantat un cop per setmana. La durada de la criança en lies per l’anyada 2016 és de 8 mesos.

La proporció de la varietat Sumoi dins el cupatge és un 100%.

Cal comentar que en cap moment hem afegit ni clarificants, ni estabilitzants, ni sulfurós o succedanis. És un vi que no conté cap mena de conservant, un vi exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural impossible!

NOTES DE TAST

Color vermell intens i amb mitja capa. El vi és molt franc. Al nas trobem notes de fruites vermelles (cireres, maduixes) i notes d’herbes i pell de raïm. En boca trobem molta estructura, intensitat de fruites vermelles, bona acidesa, uns tannins marcats i interessants i un peculiar postgust.

Nosaltres li diem al Sumoi Selecció “el vi antiParker”,  doncs no destaca en cap de les virtuts que busca el prescriptor en els seus vins preferits i això el fa únic i diferent. La seva manca de sulfits afegits i de restes de sucres fa que sigui un vi molt adequat per a persones sensibles al sulfurós (antisèptic i conservador) o sensibles al consum de begudes alcohòliques. Temperatura aconsellada de consum 14 a 16ºC.

 

Moisès Virgili Rovira – La Nou de Gaià 629451700 – 977 655940 – www.9mes.cat


-- Mèdol Selecció Sumoi - Sense Sulfits en PDF --


Comments are closed