Serra Alta Blanc Cartoixà

English Version: press HERE     Versión Español: pulse AQUÍ
Vi Blanc Ecològic

Serra Alta Cartoixà 2016

VINYES I VINIFICACIÓ

Vinyes velles de Cartoixà, nom com es denomina la varietat xarel·lo a la zona del baix Gaià, conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina, anomenada Marinada, als mesos d’estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí i ens protegeix d’excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat.

Una vegada collit el raïm es derrapa i es premsa. Amb el most s’omplen tancs d’acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. L’endemà se separa el most clar i fermenta en tancs d’acer inoxidable.

La durada de la fermentació és d’entre 18 i 20 dies a una temperatura d’uns 14-15 ºC.

Una vegada acabada la fermentació es fan remoguts de les mares un cop per setmana per obtenir suavitat i greix. La durada de la criança amb les lies per la collita 2016 ha estat de 8 mesos.

NOTES DE TAST

Color groc amb reflexos daurats. L’aroma varietal és una barreja de notes fruitoses (préssec blanc, llima…) i de flors blanques. Trobem matisos dolços (fons torrat, canyella, caramel, codony, mel…). El pas de boca és ample, estructurat, fresc i amb nervi gràcies als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de fruits secs i el llarg postgust. Temperatura aconsellada de consum 7 a 9ºC.

 

Moisès Virgili Rovira – La Nou de Gaià 629451700 – 977 655940 – www.9mes.cat


-- Serra Alta Blanc Cartoixà en PDF --


Comments are closed