Serra Alta Blanc Cartoixà

El futur pertany als innovadors

Serra Alta_Blanc Cartoixà únic_web_large

VINYES i VINIFICACIÓ:

Vinyes velles de cartoixà –nom com es denomina la varietat xarel.lo a la zona del baix Gaià- conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línea recta al mar Mediterrani. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i es premsa. Amb el most s´omplen tancs d´acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. El dia següent se separa el most clar i se sembren els llevats per iniciar la fermentació. Una part del most fermenta en botes de castanyer català i la resta en tancs d´acer inoxidable. La durada de la fermentació és de 15 dies a una temperatura de 14 a 15ºC. Una vegada acabada la fermentació es fan remoguts de les mares un cop per setmana per obtenir suavitat i greix. S´afegeix clarificant en base bentonita (argila que disminueix les proteïnes que donen lloc a terboleses), es filtra i s´embotella. La durada de la criança en bota per la collita 2013 és de 3 mesos i ha representat el 20% de cupatge final.

NOTES DE TAST:

Color groc amb reflexos daurats. Aroma varietal barreja de notes fresques (préssecs blancs, fonoll, llima) i flors blanques. Degut a la fermentació en bota, trobem matisos dolços: fons torrat, canyella, caramel, codony, mel,… Pas de boca ample, estructurat i fresc i amb nervi degut als seus tocs cítrics. A ressaltar al final de boca la presència de fruits secs i el llarg post-gust.

GASTRONOMIA:

Permet un ample ventall de maridatges gràcies als seu volum i estructura, és el complement ideal per a la cuina de la comarca –cassoles d´arròs, cassoletes de peix, xatonades, coques de recapte, esqueixada de bacallà, taules de formatges, embotits, …-. La temperatura de consum és al voltant de 12-14ºC.


-- Serra Alta Blanc Cartoixà en PDF --


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *