Serra Alta Brut Nature

Serra Alta Brut nature

FERMENTAT I CRIAT EN TAP DE SURO D.O. TARRAGONA

 VINYES i VINIFICACIÓ:

Vinyes velles de macabeu, xarel.lo i parellada, conreades en agricultura ecològica.  Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i es premsa. Amb el most s’omplen tancs d’acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. El dia següent se separa el most clar i se sembren els llevats per iniciar la fermentació. La durada de la fermentació és de 15 dies a una temperatura de 14 a 15ºC. Amb el vi base afegim sucre i llevats i procedim a embotellar el vi amb ampolles tipus cava i tapem amb tap de suro. Dins l’ampolla farà la segona fermentació o presa d’escuma i restarà en criança durant un mínim de 12 mesos. Llavors procedirem a aclarir amb pupitres i al posterior degollat i posar un segon tap de suro.

 NOTES DE TAST:

Color groc amb reflexos daurats. La segona fermentació i  posterior criança amb tap de suro fa que el gas carbònic estigui  perfectament integrat i sigui amable i suau al pas en boca. Podem apreciar un rosari de bombolla fina i constant. Aroma varietal barreja de notes fresques (préssecs blancs, fonoll, llima)  i flors blanques. El pas de boca ample, estructurat i fresc i amb nervi degut als seus tocs cítrics. A ressaltar al final de boca la presència de fruits secs i el llarg post-gust.

 GASTRONOMIA:

Permet un ampli ventall de maridatges gràcies als seu volum i estructura, és el complement ideal per a la cuina de la comarca –cassoles d´arròs, cassoletes de peix, xatonades, coques de recapte, esqueixada de bacallà, taules de formatges, embotits, …-. La temperatura de consum és al voltant de 12-14ºC.

vins del baix Gaià


-- Serra Alta Brut Nature en PDF --


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *