Serra Alta Cartoixà Brut Nature

CARTOIXÀ FERMENTAT I CRIAT EN SURO D.O. TARRAGONA

 
Serra Alta Brut Nature CartoixàVINYES i VINIFICACIÓ:

Vinyes velles de cartoixà –nom com es denomina la varietat xarel.lo a la zona del baix Gaià- conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línea recta al mar Mediterrani.  Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i es premsa. Amb el most s´omplen tancs d´acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. El dia següent se separa el most clar i se sembren els llevats per iniciar la fermentació. Una part del most fermenta en botes de castanyer català i la resta en tancs d´acer inoxidable. La durada de la fermentació és de 15 dies a una temperatura de 14 a 15ºC. Amb el vi base afegim sucre i llevats i procedim a embotellar el vi amb ampolles tipus cava i les tapem amb tap de suro, en l’ampolla de cava farà la segona fermentació o presa d’escuma i restarà en criança durant un mínim de 18 mesos. Llavors procedirem a aclarir amb pupitres i al posterior degollat i posar un nou i definitiu tap de suro.

NOTES DE TAST:

Color groc amb reflexos daurats. El gas carbònic està perfectament integrat, un rosari de bombolla fina i constant. Aroma varietal barreja de notes fresques (préssecs blancs, fonoll, llima)  i flors blanques. Degut a la proporció de vi fermentat en bota, trobem matisos dolços: fons torrat, canyella, caramel, codony, mel,… Pas de boca ample, estructurat i fresc i amb nervi degut als seus tocs cítrics. A ressaltar al final de boca la presència de fruits secs i el llarg post-gust.

GASTRONOMIA:

Permet un ampli ventall de maridatges gràcies als seu volum i estructura, és el complement ideal per a la cuina de la comarca –cassoles d´arròs, cassoletes de peix, xatonades, coques de recapte, esqueixada de bacallà, taules de formatges, embotits, …-. La temperatura de consum és al voltant de 12-14ºC.


-- Serra Alta Cartoixà Brut Nature en PDF --


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *