Serra Alta Gran Brut

CARTOIXÀ I PINOT NOIR D.O. TARRAGONA

 
Serra Alta Gran BrutVINYES i VINIFICACIÓ:

Vinyes velles de cartoixà i pinot noir. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i es premsa. Amb el most s’omplen tancs d´acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. El dia següent se separa el most clar i se sembren els llevats per iniciar la fermentació. La durada de la fermentació és de 15 dies a una temperatura de 14 a 15ºC. Amb el vi base afegim sucre i llevats i procedim a embotellar el vi amb ampolles tipus cava i tapem. Dins de l’ampolla farà la segona fermentació o presa d’escuma i restarà en criança durant un mínim de 18 mesos. Llavors procedirem a aclarir amb pupitres i al posterior degollat, afegim el licor d’expedició i tapem amb tap de suro.

NOTES DE TAST:

Aroma fresc, amb notes minerals i suaus notes de fruits vermells, notes dolces de fruita, procedents de les varietats. En el fons apareixen també notes de rebosteria molt subtils, que denoten la llarga criança del cava. En boca, el caràcter mineral és més pronunciat, juntament amb una estructura refrescant i també notes de fruites madures. La frescor denota l’acidesa, equilibrada gràcies a la discreta presència dels sucres procedents del licor d’expedició.

 GASTRONOMIA:

Permet un ampli ventall de maridatges gràcies als seu volum i estructura, és el complement ideal per aperitius, maridatges amb formatges i embotits,  quiche, postres àcids, …-. La temperatura de consum és al voltant de 12-14ºC.

vins del baix Gaià


-- Serra Alta Gran Brut en PDF --


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *