Snou Brut Nature

MACABEU, XAREL.LO I PARELLADA, D.O CAVA

cava Snou (1)VINYES i VINIFICACIÓ:

Vinyes de macabeu, xarel.lo i parellada, conreades en agricultura convencional.  Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i es premsa. Amb el most s´omplen tancs d´acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. El dia següent se separa el most clar i se sembren els llevats per iniciar la fermentació. La durada de la fermentació és de 15 dies a una temperatura de 14 a 15ºC. Amb el vi base afegim sucre i llevats i procedim a embotellar el vi amb ampolles tipus cava, dins de l’ampolla de cava farà la segona fermentació o presa d’escuma i restarà en criança durant un mínim de 15 mesos. Llavors procedirem a aclarir amb pupitres i al posterior degorg i posar un tap de suro.

NOTES DE TAST:

Color groc amb reflexos daurats. El gas carbònic està perfectament integrat, un rosari de bombolla fina i constant. Aroma varietal barreja de notes fresques (fenc, fonoll, llima)  i flors blanques. El pas de boca ample, estructurat i fresc i amb nervi degut als seus tocs cítrics. A ressaltar al final de boca la presència de fruits secs i el llarg post-gust.

 GASTRONOMIA:

Aquest vi escumós permet un ampli ventall de maridatges gràcies als seu volum i estructura, molt adequat per aperitiu abans de dinar, també és el complement ideal per a la cuina de la comarca –cassoletes de peix, coques de recapte, esqueixada de bacallà, taules de formatges, embotits lleugers, …-. La temperatura de consum és al voltant de 12-14ºC.


-- Snou Brut Nature en PDF --


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *