Cantaperdius 2015

For english version press here: ENGLISH

Para la version en español pulse aquí: ESPAÑOL

Organic Red WineVINYES i VINIFICACIÓ:

Vinyes conreades a l’agricultura ecològica situada a La Nou de Gaia, una petita ciutat situada a la província de Tarragona a uns 4 km directament al mar Mediterrani. Els sòls són franc sorrencs en general, de baixa fertilitat. Els raïms maduren perfectament gràcies al clima càlid i la marinada; l’adob és la brisa de la mar d’hora que al matí bufa a les nostres vinyes, evitant l’excés de calor en els raïms i causant un efecte desinfectant a la vinya. Una vegada veremat el raïm és derrapat i trasbalsat a dipòsits d’acer inoxidable. La durada de la maceració és de 6 dies a una temperatura de 22 a 24ºC. Després de la maceració, el raïm es premsa en dues fases. En la primera fase, el vi obtingut amb pressions més baixes es decanta en dipòsits d’acer inoxidable. En la segona fase, el raïm és sotmès a pressions més altes, obtenint l’anomenat “vi de premsa”, que és directament rebutjat pel vi Cantaperdius. El vi que es manté en dipòsits d’acer inoxidable i es decanta periòdicament fins a l’embotellat.

La proporció de varietats dins el cupatge és 50% Sumoi, 45% Ull de llebre i 5% de Cartoixà. La varietat Cartoixà és blanca, però s’afegeix al cupatge per promoure processos de co-pigmentació que millora l’estabilització del color del vi. Val la pena esmentar que en cap moment s’han afegit clarificadors o estabilitzadors ni substituts. És un vi elaborat només amb raïm i una mica de sofre per a la conservació futura,

NOTES DE TAST: 

Color vermell intens i amb bona capa. El vi és molt franc en nas, amb notes de fruites vermelles i negres (cireres, mores, nabius,…) destacant la seva intensitat. En boca és fresc, voluminós i té greix. Molt rodó i suau al pas de boca. Al final de boca s’aprecien notes típiques de la varietat Sumoi, tannins que li dónen un toc diferent I molt peculiar que fa del Cantaperdius un vi únic en tota la zona.

 

 

Vins del Baix Gaià

 

-- Cantaperdius 2015 en PDF --


Comments are closed