Mèdol Negre Jove 2015

Mèdol negre jove 2013VINYES i VINIFICACIÓ:

Vinyes conreades en agricultura ecològica situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès a uns 4 km en línea recta al mar Mediterrani. Els sols són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i s´omplen tancs d´acer inoxidable. La durada de la maceració és de 10 dies a una temperatura de 22 a 24 ºC. Una vegada acabada la maceració es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa,” que es desestima per fer el vi Mèdol. El vi va roman en tancs amb trasbalsos periòdics, fins al moment d’embotellar. La proporció de varietats dins el cupatge és un 60 % Cabernet Sauvignon, un 35% Garnatxa,  i un 5% de Cartoixà. La varietat Cartoixà és blanca però s’afegeix al cupatge per afavorir els processos de co-pigmentació que milloren l’estabilització del color de vi. Cal comentar que en cap moment hem afegit ni clarificants, ni estabilitzants, ni sulfurós o succedanis. És un vi elaborat solament de raïm, més natural impossible!

NOTES DE TAST:

Color vermell intens i amb bona capa. El vi generalment té notes reductives, el factor reductiu és el que ens protegeix els vins joves de l’oxidació. Aconsellem la decantació de l’ampolla per afavorir l’obertura del vi. Al nas trobem notes de fruites vermelles i negres (cireres, mores, nabius,…) destaca la seva intensitat. En boca és fresc, voluminós i té greix. Molt rodó i suau al pas de boca. La seva manca de sulfits afegits i a la manca de restes de sucres fa que sigui un vi molt adequat per a persones sensibles al sulfurós (antisèptic i conservador) o sensibles al consum de begudes alcohòliques.


-- Mèdol Negre Jove 2015 en PDF --


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *