Mèdol Selecció 2014

Vins negres ecologics

For English version press here: ENGLISH 

VINYES i VINIFICACIÓ:

 Vinyes conreades en agricultura ecològica  situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès a uns 4 km en línea recta al mar Mediterrani.  Els sols són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i s´omplen tancs d´acer inoxidable. La durada de la maceració és de 10 dies a una temperatura de 22 a 24 ºC. Una vegada acabada la maceració es  premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa,” que es desestima per fer el vi Mèdol Selecció. El amb vi vam procedir a omplir botes de roure francès i castanyer i va romandre en criança durant 10 mesos fins al moment d´embotellar. La proporció de varietats dins el cupatge és un 60 % Garnatxa negra, 25% Cabernet Sauvignon i un 15% de Petit Verdot. Cal comentar que en cap moment hem afegit ni clarificants, ni estabilitzants, ni sulfurós o succedanis. És un vi elaborat solament de raïm, més natural impossible!

 

NOTES DE TAST:

Color vermell intens i amb bona capa. El vi és molt franc, al nas trobem notes de fruites vermelles i negres (cireres, mores, nabius,…), també trobem notes torrades, vainilla, fum,… destaca la seva intensitat.   En boca és fresc, voluminós i té greix. Molt rodó i suau al pas de boca. La seva manca de sulfits afegits i a la manca de restes de sucres fa que sigui un vi molt adequat per a persones sensibles al sulfurós (antisèptic i conservador) o sensibles al consum de begudes alcohòliques.

 

vins del baix Gaià

 


-- Mèdol Selecció 2014 en PDF --


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *