Serra Alta negre Tres Caràcters

Serra Alta negre_3VINYES i VINIFICACIÓ:

Vinyes conreades en agricultura ecològica, situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit a ma el raïm es derrapa i s’omplen tancs d’acer inoxidable, sembrant llevats per iniciar la fermentació. La durada de la maceració és de 18 dies a una temperatura de 22 a 24 ºC. Una vegada acabada la maceració es premsa, separant el vi de les baixes pressions del vi d’altes pressions, anomenat “vi de premsa” que es desestima per fer el Serra Alta. El vi roman en tancs amb trasbalsos periòdics fins a l’omplerta de les botes de roure francès. La durada de la criança en bóta per la collita 2012 ha estat de 9 mesos. Una vegada tret de les bótes es filtra i s’embotella. La proporció de varietats dins el cupatge és un 40% cabernet sauvignon 35 % garnatxa i un 25% merlot.

NOTES DE TAST:

Color cirera picota, molt intens. Evoca l’olor de fruites del bosc i les confitures (mora, nabiu, cirera) sobre fons de vainilla, toffe, fruits secs i espècies. El pas per barrica és present però en cap moment molesta. Al paladar té bona estructura, és opulent, envellutat i té una bona corpulència. Apareixen matisos especiats (vainilla, canyella,..) amb tanins madurs, grata sensació d’equilibri i un suau pas per boca. És un vi elegant i complexe on sorpren la frescor de la fruita al postgust.

 GASTRONOMIA:

Permet un ample ventall de maridatges gràcies als seus tanins madurs, és el complement ideal per a la cuina de la comarca – cassoles d´arròs, cassoletes de peix, coques de recapte, esqueixada de bacallà, taules de formatges, graellades de carn, embotits, xatonades…-. La temperatura de consum és al voltant de 15-17ºC.

Vins del Baix Gaià


-- Serra Alta negre Tres Caràcters en PDF --


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *