BENEIT BLANC​

Beneit-blanc-683x1024.jpg
 

Vinyes i vinificació

Vinyes velles de Garnatxa Blanca conreades en agricultura ecològica i situades a Batea, municipi de la Terra Alta, a la província de Tarragona. Batea té unes fortes variacions de temperatura amb hiverns freds i estius calorosos i secs. La poca pluja i baixes produccions donen raïms molt especials amb una excel·lent maduració. Els sòls són calcaris generalment franc-argilosos de molt baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es desrapa i es premsa. Amb el most s'omplen tancs d'acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. L'endemà se separa el most clar i fermenta en tancs d’acer inoxidable. La durada de la fermentació és d'entre 18 i 20 dies a una temperatura d'uns 14-15ºC. Una vegada acabada la fermentació, es fan remoguts de les mares un cop per setmana per obtenir suavitat i greix. La durada de la criança amb les lies per la collita 2019 ha estat de 5 mesos. 

Cupatge

100% Garnatxa blanca

Notes de tast

L'aroma varietal és una barreja de notes fruitoses (préssec groc, poma madura, orellanes d'albercoc) i de fruits tropicals (pinya, litxis, papaia). Trobem matisos dolços: codony, mel. El pas de boca és ample, estructurat, fresc, amb nervi gràcies als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de fruits madurs i el llarg postgust. Volem una Garnatxa Blanca fresca, fàcil de beure en els mesos d'estiu i amb molta personalitat 

Temperatura aconsellada de consum 6-8ºC.