BENEIT NEGRE​

Beneit_negre-683x1024.jpg
 

Vinyes i vinificació

Vinyes velles de Garnatxa negra conreades en agricultura ecològica i situades a Batea, municipi de la Terra Alta, a la província de Tarragona. Batea té unes fortes variacions de temperatura amb hiverns freds i estius calorosos i secs. La poca pluja i baixes produccions donen raïms molt especials amb una excel·lent maduració. Els sòls són calcaris generalment franc-argilosos de molt baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm, es desrapa i es guarda en tancs d'acer inoxidable per començar la maceració. La durada és de 7 dies a una temperatura d'entre 22 i 24ºC. Una vegada acabada la maceració, el raïm es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa”, que no es destina per fer el vi Beneit. Una vegada acabada la fermentació es fan remoguts de les mares un cop per setmana per obtenir suavitat i untuositat. La durada de la criança amb les lies per la collita 2019 ha estat de 5 mesos. 

Cupatge

100% Garnatxa negra

Notes de tast

L'aroma varietal és una barreja de notes fruitoses (maduixes, cireres, préssecs vermells) i de notes florals (roses, violeta). Trobem matisos dolços (maduixes, caramel, mel). El pas de boca és ample, estructurat, fresc i amb nervi gràcies als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de fruita madura i el llarg postgust. Volem una Garnatxa Negra fresca, fàcil de beure en els mesos d'estiu i amb molta personalitat.

Temperatura aconsellada de consum 11-13ºC