cantaperdius_set18_2-683x1024.jpg

CANTAPERDIUS

 

Vinyes i vinificació

Vinyes conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina, anomenada Marinada, que als mesos d'estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí, ens protegeix d'excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm, es derrapa i es guarda en tancs d'acer inoxidable per començar una maceració d’uns 6 dies a una temperatura de 22-24ºC. Un cop acabada la maceració, es premsa i se separa el vi de primera premsada del vi de més altes pressions, anomenat vi de premsa. El vi destinat a Cantaperdius roman en tancs d’acer inoxidable, fent trasbalsos periòdics fins el moment d’embotellar. Al cupatge hi afegim Cartoixà per afavorir el processos de copigmentació, millorant l'estabilitat del color. En cap moment hem afegit ni clarificants, ni estabilitzants, ni sulfurós o succedanis. És un vi que no conté cap mena de conservant, un vi exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural impossible! 

Cupatge 

50% Sumoi

45% Ull de Llebre

5% Cartoixà 

Notes de tast

És un vi franc. En nas trobem notes de fruites vermelles i negres (cireres, mores, nabius). En boca és fresc, voluminós i té greix.  Molt rodó i suau al pas de boca. Al final de boca apareixen tannins lleugerament aspres, típics de la varietat Sumoi que li dónen i toc diferent i peculiar 

Temperatura aconsellada de consum 14-16ºC.