MÈDOL ANCESTRAL CARTOIXÀ

 
 

Vinyes i vinificació

Vinyes velles de Cartoixà – com es denomina la varietat Xarel·lo a la zona del baix Gaià - conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina als mesos d'estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí i ens protegeix d'excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i es premsa. Amb el most s'omplen tancs d'acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. L'endemà se separa el most clar i fermenta en tancs d’acer inoxidable uns 12 dies a una temperatura d'uns 14-15ºC. Abans d’acabar la fermentació, s’embotella el vi amb ampolles tipus cava i es tapen amb tap de suro. A l’ampolla acabarà la fermentació fent la presa d’escuma seguint el mètode ancestral. Restarà en criança durant un mínim de 12 mesos. Es procedeix a aclarir amb pupitres, al posterior degollat i es posa el nou i definitu tap de suro. És un Brut Nature lliure de conservants i exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural imposible!

 

Cupatge

100% Cartoixà 

Notes de tast

Aroma elegant i complexe. Bombolles fines i perfectament integrades, un rosari fi i constant. L’aroma varietal barreja notes fresques (préssecs blancs, fonoll, llima) i flors blanques. El pas de boca és ample, estructurat, fresc i amb nervi gràcies als seus tocs cítrics. Al final de boca destaca la presència de fruita i un postgust llarg.

Temperatura consum aconsellada 7-9 ºC.