MÈDOL SELECCIÓ MACABEU

Mèdol Selecció Macabeu.jpg
 
 

Vinyes i vinificació
Vinyes velles de Macabeu conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. Els sòls són generalment franc-sorrencs de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i es guarda en tancs d'acer inoxidable per començar la fermentació i maceració. La durada de la fermentació amb les pells és de 35 dies entre 14 i 15ºC. Una vegada acabada la maceració, el raïm es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa”. Aquest vi a baixes pressions es destina per fer el vi Mèdol Selecció. Una vegada acabat el procés, es fan remoguts de les mares un cop per setmana per obtenir suavitat i greix. No s’afegeix cap mena de clarificants ni estabilitzants. La durada de la criança amb les lies per la collita 2019 va ser de 9 mesos. El vi s’embotella amb un petit percentatge de lies per millorar l ́evolució del vi en el temps. S’aconsella decantar el vi per eliminar lies. És un vi lliure de conservants, un vi exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural imposible!
 
Cupatge
100% Macabeu 

Notes de tast
L’aroma varietal conté aromes de fenc i cítrics gebrats, flors blanques. També trobem matisos dolços: fons torrat, canyella, caramel, codony, mel… El pas de boca és fresc, estructurat, tanní marcat i amb nervi degut als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de mel i anís i el llarg postgust.
Temperatura consum aconsellada 7-9 ºC.