SNOU 

CRIAT

EN SURO

IMG_2446.jpg
 

Vinyes i vinificació

Vinyes velles de Cartoixà conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina permet una magnífica i constant maduració del raïm, evitant sobremaduracions, i els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm, es derrapa i es premsa. Amb el most s'omplen tancs d'acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. L'endemà se separa el most clar i fermenta en tancs d’acer inoxidable uns 15 dies a una temperatura d'uns 14-15ºC. Amb el vi base afegim sucre i llevats i s’embotella en ampolles tipus cava tapades amb tap de suro, on hi farà la segona fermentació o presa d’escuma i restarà en criança durant un mínim de 18 mesos. Les ampolles les aclarim als pupitres. En el moment del degollat es procedeix a posar un nou i definitu tap de suro. 

Cupatge

100% Cartoixà

Notes de tast

Gran intensitat i magnífica expressivitat. Bombolles fines i perfectament integrades, un rosari fi i constant. L’aroma varietal barreja notes fresques (préssecs blancs, fonoll, llima) i flors blanques. Degut a la criança amb tap de suro, trobem matissos dolços: fons torrat, canyella, caramel, codony, mel… Pas de boca ample, estructurat I fresc amb nervi degut als tocs cítrics. A ressaltar al final de boca la presència de fruits secs i el llarg post-gust. Permet un ampli ventall de maridatges gràcies a la seva corpulència. És un complement ideal per la cuina de la comarca: coques, mariscades, peix, carns blanques, embotits.. 

Temperatura òptima de consum és de 6ºC