MÈDOL BLANC

medol_set18_1-683x1024.jpg
 

Vinyes i vinificació

Vinyes velles de Cartoixà – nom com es denomina la varietat Xarel·lo a la zona del baix Gaià - conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina, anomenada Marinada, que als mesos d'estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí, ens protegeix d'excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm, es derrapa i es premsa. Amb el most s'omplen tancs d'acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. L'endemà se separa el most clar i fermenta en tancs d’acer inoxidable entre 18 i 20 dies a una temperatura d'uns 14-15ºC. Una vegada acabada la fermentació es fan remoguts de les mares un cop per setmana per obtenir suavitat i greix. No s’afegeix cap mena de clarificants o estabilitzants ni es filtra. La durada de la criança amb les lies per la collita 2019 va ser de 9 mesos. És un vi que no conté cap mena de conservant, un vi exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural impossible!  

Cupatge 

100% Cartoixà

Notes de tast

L'aroma varietal és una barreja de notes fruitoses (préssec groc, poma madura, orellanes d'albercoc) i de fruits tropicals (pinya, litxis, papaia). Trobem matisos dolços: codony, mel. El pas de boca és ample, estructurat, fresc, amb nervi gràcies als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de fruits madurs i el llarg postgust. Volem donar a conéixer el Cartoixà com un vi per gaudir a diari, un vi fresc que convida a beure durant tots els àpats, que es pot maridar amb amanides, peixos i verdures i tot tipus de coques.

Temperatura aconsellada de consum 7-9ºC.