MÈDOL NEGRE

medol_set18_2-683x1024-2.jpg
 

Vinyes i vinificació

Vinyes conreades en agricultura ecològica situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina, anomenada Marinada, que als mesos d'estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí, ens protegeix d'excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm, es derrapa i es guarda en tancs d'acer inoxidable per començar la maceració. La durada és de 10 dies a una temperatura d'entre 20-22ºC. Un cop acabada, el raïm es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa”. Aquest vi obtingut a baixes pressions es destina per fer el vi Mèdol. Al cupatge hi afegim Cartoixà per afavorir el processos de copigmentació, millorant l'estabilitat del color. En cap moment hem afegit ni clarificants, ni estabilitzants, ni sulfurós o succedanis. És un vi que no conté cap mena de conservant, un vi exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural impossible! 

Cupatge 

60% Garnatxa negra

35% Cabernet Sauvignon

5% Cartoixà 

Notes de tast

El vi generalment té notes reductives. Al nas trobem notes de fruites vermelles i negres (cireres, móres, nabius...). Destaca la seva intensitat. En boca és fresc, voluminós, molt rodó, suau i té greix. Aconsellem la decantació de l'ampolla per afavorir l'obertura del vi. La seva manca de sulfits afegits i de restes de sucres fa que sigui un vi molt adequat per a persones sensibles al sulfurós (antisèptic i conservador) o sensibles al consum de begudes alcohòliques. 

Temperatura aconsellada de consum 12-14ºC.