MÈDOL SELECCIÓ CARTOIXÀ VERMELL

Medol_Seleccio_Cart_Vermell_2017-683x102
 
 

Vinyes i vinificació

Vinyes velles de Cartoixà – com es denomina la varietat Xarel·lo a la zona del baix Gaià - conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina als mesos d'estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí i ens protegeix d'excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i es guarda en tancs d'acer inoxidable per començar la fermentació-maceració. La durada de la fermentació amb les pells és de 20 dies a una temperatura d'entre 14 i 15ºC. Una vegada acabada la maceració, el raïm es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa”. Aquest vi a baixes pressions es destina per fer el vi Mèdol Selecció. Acabat el procés, es fan remoguts de les mares un cop per setmana per obtenir suavitat i greix. No s’afegeix cap mena de clarificants ni estabilitzants. La durada de la criança amb les lies per la collita 2019 va ser de 9 mesos. El vi s’embotella amb un petit percentatge de lies per garantir i millorar l´evolució del vi en el temps. Pot ser aconsellable decantar el vi per eliminar lies. És un vi que no conté cap mena de conservant, un vi exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural impossible.

 

Cupatge

100% Cartoixà Vermell

Notes de tast

L'aroma varietal és una barreja de notes fruitoses (préssecs vermells, poma vermella madura, orellanes d'albercoc,...) i notes de fruits secs (avellanes, ametlles,…). També trobem matisos dolços: fons torrat, canyella, caramel, codony, mel… El pas de boca és ample, estructurat, tanní marcat i fresc i amb nervi degut als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de fruits secs i el llarg postgust 

Temperatura consum aconsellada 7-9 ºC.