MÈDOL SELECCIÓ CARTOIXÀ BRUT NATURE

Medol_Seleccion_Cartoixa_BN-683x1024.jpe
 

Vinyes i vinificació

Vinyes velles de Cartoixà – com es denomina la varietat Xarel·lo a la zona del baix Gaià - conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina als mesos d'estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí i ens protegeix d'excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i es premsa. Amb el most s'omplen tancs d'acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. L'endemà se separa el most clar i fermenta en els tancs d’acer inoxidable. La durada de la fermentació és de 15 dies a una temperatura d'entre 14 i 15ºC. Després de fer trasbalsos per netejar el vi, s'afegeix most concentrat ecològic i llevats al vi base i es procedeix a l'embotellament en ampolles tipus cava i es tapa amb taps de suro. A l'ampolla farà la segona fermentació o presa d'escuma i restarà en criança durant un mínim de 15 mesos. L'escumós porta les restes de les mares de fermentació a l'ampolla fins al moment de consum, ja que el contacte amb les mares de fermentació manté els aromes de vi base i no evoluciona, mantenint la frescor en boca i al nas. Aquest és un cava fet sense sulfits ni conservants ni clarificants, un autèntic BRUT NATURE!

 

Cupatge

100% Cartoixà 

Notes de tast

Intensitat i expressivitat. Bombolles fines i perfectament integrades en un rosari fi i constant. L’aroma varietal barreja notes fresques (préssecs blancs, fonoll, llima) i flors blanques. A causa de la criança en tap de suro, trobem matisos dolços: fons torrat, canyella, caramel, codony, mel... El pas de boca és ample, estructurat, fresc i amb nervi gràcies als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de fruits secs i el llarg postgust.