MÈDOL SELECCIÓ CARTOIXÀ

medol_seleccio_set18_1-683x1024.jpg
 
 

Vinyes i vinificació

Vinyes velles de Cartoixà – com es denomina la varietat Xarel·lo a la zona del baix Gaià - conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina als mesos d'estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí i ens protegeix d'excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm, es derrapa i es guarda en tancs d'acer inoxidable per començar la fermentació i maceració. La durada de la fermentació amb les pells és de 20 dies entre 14 i 15ºC. Una vegada acabada la maceració, el raïm es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa”. Aquest vi de baixes pressions es destina per fer el vi Mèdol Selecció. Una vegada acabat el procés, es fan remoguts de les lies un cop per setmana per obtenir suavitat i greix. No s’afegeix cap mena de clarificants ni estabilitzants. La durada de la criança amb les lies per la collita 2019 va ser de 9 mesos. El vi s’embotella amb un petit percentatge de lies per millorar l’evolució del vi en el temps, s’aconsella decantar el vi per eliminar-les. És un vi lliure de conservants, un vi exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural imposible!

 

Cupatge

100% Cartoixà 

Notes de tast

L'aroma varietal és una barreja de notes fruitoses (préssecs vermells, poma vermella madura, orellanes d'albercoc,...) i notes de fruits secs (avellanes, ametlles,…). També trobem matisos dolços: fons torrat, canyella, caramel, codony, mel… El pas de boca és ample, estructurat, tanní marcat i fresc i amb nervi degut als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de fruits secs i el llarg postgust 

Temperatura consum aconsellada 7-9 ºC.