MÈDOL SELECCIÓ GARNATXA

medol_seleccio_set18_2-683x1024.jpg
 

Vinyes i vinificació

Vinyes conreades en agricultura ecològica situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina, anomenada Marinada, que als mesos d'estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí, ens protegeix d'excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobre maduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm, es desrapa i es guarda en tancs d'acer inoxidable per començar una maceració de 9 dies a una temperatura d'entre 22 i 24ºC. Una vegada acabada la maceració, el raïm es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa”. Aquest vi de baixes pressions és el que es destina per fer el vi Mèdol Selecció. El vi roman en tancs d'acer inoxidable durant 9 mesos fent remoguts de les lies un cop per setmana, per obtenir suavitat i greix i per evitar la reducció del vi. Un cop passats aquests mesos el vi s’embotella. En cap moment hem afegit ni clarificants, ni estabilitzants, ni sulfurós o succedanis. És un vi que no conté cap mena de conservant ni sulfits afegits, sols raïm, més natural impossible! 

Cupatge 

100% Garnatxa Negra

Notes de tast

És un vi molt franc. Al nas trobem notes de fruites vermelles i negres (cireres, móres, nabius...). En boca trobem molta estructura, intensitat de fruites vermelles, greix amb uns tanins marcats i un llarg postgust. La seva manca de sulfits afegits i de restes de sucres fa que sigui un vi molt adequat per a persones sensibles al sulfurós (antisèptic i conservador) o sensibles al consum de begudes alcohòliques.

Temperatura aconsellada de consum 14-16ºC.