SNOU BLANC

snou_blanc-682x1024.jpg
 

Vinyes i vinificació

Vinyes situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès a uns 4 km en línea recta al mar Mediterrani. Els sòls són franc-sorrencs de baixa fertilitat. El raïm madura perfectament gràcies a un clima càlid i a la marinada.  Un cop collit el raïm, es derrapa i es premsa. Amb el most s’omplen tancs d’acer inoxidable deixant-lo reposar en fred durant 12-24 hores. A continuació, se separa la part clara del most de la part tèrbola (procés de desfangat). Amb el most net, sembrem llevats per iniciar la fermentació. La durada de la fermentació és d’uns 12 dies a una temperatura de 14-16ºC. Un cop acabada la fermentació, el vi roman en tancs i se sotmet a trasbalsos periòdics fins l’embotellat.

Cupatge

65% Xarel·lo 

35% Macabeu 

Notes de tast

Aroma de gran intensitat. Apareixen notes de fruites blanques (préssecs blancs, peres..), amb matisos florals. Bon pas de boca, fresc i golós. Final de boca elegat i persistent. Un vi elegant, fresc, que convida a beure. Permet un ampli ventall de maridatges gràcies a la seva corpulència. És un complement ideal per la cuina de la comarca: coques, mariscades, peix, carns blanques, embotits.. 

Temperatura òptima de consum és de 6-9ºC