SNOU BRUT I BRUT NATURE

snou_set18_1-683x1024.jpg
 

Vinyes i vinificació

Vinyes de Macabeu, Cartoixà i Parellada, conreades en agricultura convencional. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es desrapa i es premsa. Amb el most s'omplen tancs d'acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. L'endemà se separa el most clar i se sembren els llevats per iniciar la fermentació. La durada de la fermentació és de 15 dies a una temperatura d'entre 14 i 15°C. Al vi base s'afegeix sucre i llevats i s'embotella en ampolles tipus cava. Dins l'ampolla farà la segona fermentació o presa d'escuma i restarà en criança durant un mínim de 15 mesos. Llavors es procedeix a aclarir amb pupitres i al posterior degollat, després s'afegeix licor d'expedició i es posa un tap de suro. La concentració de sucres pel Brut nature és inferior a 3 g/l i pel Brut és de 5-6g/l.

Cupatge

40% Cartoixà 

35% Macabeu

25% Parellada

Notes de tast

Bombolles fines i perfectament integrades, un rosari fi i constant. L’aroma varietal barreja notes fresques (préssecs blancs, fonoll, llima) i flors blanques. El pas de boca és ample, estructurat, fresc i amb nervi gràcies als seus tocs cítrics. Al final de boca destaca la presència de fruits secs i el postgust llarg.

Temperatura aconsellada de consum 6-8ºC.