Vinyes i vinificació
Vinyes velles conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. Els sòls són franc-sorrencs de baixa fertilitat. El raïm madura perfectament gràcies a un clima càlid i a la marinada. Una vegada collit el raïm, es desrapa i es guarda en tancs d'acer inoxidable per començar una maceració d´uns 12 dies a una temperatura d'entre 22 i 24ºC. Una vegada acabada la maceració, el raïm es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa”. Aquest vi de baixes pressions és el que es destina per fer el vi Negre de Guarda. El vi roman en botes de roure francès durant 12 mesos. Un cop passats aquests mesos, es buiden les botes fent el cupatge definitu i el vi s’embotella.
Cupatge
55% Garnatxa Negra
35% Cabernet Sauvignon
10% Ull de Llebre
Notes de tast
Evoca l’olor de fruites del bosc i confitures (mora, nabiu, cirera) sobre un fons de vainilla, toffee, fruits secs i espècies. El pas per barrica és present. Al paladar té bona estructura, és opulent, envellutat i té una bona corpulència. Apareixen matissos especiats (vainilla, canyella) amb tanins madurs que aporten grata sensació d’equilibri i un pas suau per boca. És un vi elegant i complexe on sorprèn la frescor de la fruita al postgust.
Temperatura òptima de consum és al voltant dels 14-16ºC.