La nostra història

Tot comença l'any 2010 quan ens vam llençar a la piscina en plena crisi i vam crear el Celler 9+ a la Nou de Gaià, a la comarca del Tarragonès, amb la idea d'elaborar diferents vins de les nostres pròpies vinyes, influenciades pel mar Mediterrani.

Vam decidir treballar la totalitat de les finques en agricultura ecològica; 35 hectàrees de les quals 17 en són vinyes, 4 d'oliveres, 5 de sembrats i 9 de garrofers.

Creiem que elaborar vins ecològics i sense sulfits és, més que un caprici o una invenció, una necessitat. Els contaminants que són presents, no només a l'aire que respirem, sinó a tot el que mengem, la roba que portem, el material que utilitzem, no fan més que emmalaltir-nos, debilitar-nos, fer-nos vulnerables. Tornar als orígens és part del procés de canvi: conrear la terra amb respecte, elaborar els vins escoltant-los, obrir els sentits al que ens envolta.

 

Sempre hem apostat per deixar els conservants enrere, no ens agraden els antisèptics i és per això que no utilitzem sulfurós en la majoria dels nostres vins. Treballem per fer vins conscients per poder gaudir amb la família, els amics o amb un mateix, sense por a les conseqüències d'un vi mal elaborat. Cerquem que tot sigui just i perfecte en el seu àmbit...


No més incerta de tan vehement la sorpresa amb què aculls la llum que esclata rere el mirall opac i els cortinatges angoixants i feixucs d'aquest llarg temps de prova. És així com la vida expressa el seu misteri i en referma la bellesa. L'entreteixit del temps no mostra cap fissura, flueix sempre, ineluctable. Tot és perfecte i just dins el seu àmbit. (M.M.i Pol)

 

L'enòleg

Moisès Virgili i Rovira és l'enòleg i impulsor de celler 9+. Nouenc de cap a peus, ha treballat la terra des que era ben petit. La seva passió per l'agricultura el va portar a estudiar Enologia i Enginyeria Agroalimentària.

Després d'adquirir experiència en cellers de renom i de diverses veremes arreu del món, es va decidir a obrir el seu propi celler.

Gràcies a les seves ganes d'innovar en un sector tan reduït com els vins ecològics i sense sulfits i al suport incondicional de la seva família, el celler creix i evoluciona seguint una filosofia ben clara: sostenibilitat i respecte pel medi ambient.